11 Eylül 2010 Cumartesi

ÖZGÜR MASUR FARKI!!

Özgür Masur koleksiyonunlarını hiç yakından görme şansınız oldu mu? Benim oldu. Hatta dolabımdaki en güzel parçaların arasında Özgür'ün bir kaç giysisi yer alıyor.

Annem ve ben Özgür Masur kıyafetlerimiz ile :)
Ben annemlerin İtalya ve Fransaya ünlü modacıların koleksiyonlarından almak, Türkiyedeki ünlü terzilere de (O zamanlar modacı kavramı Türkiyede daha ziyade Terzi olarak yerleşmişti. Öyle ki ünlü bir terzinin yamağı olmak bile bu işe yeni adım atmış biri için inanılmaz onurdu) diktirmek üzere en yeni modeller ve en iyi kumaşları almaya gittiklerini hatırlarım. Annem bana "bir bayanın dolabında her daim olması gereken özel parçalar vardır. Bu özel giysilerini seçerken işçiliğine , modeline çok dikkat et mümkünse ömürlük olsun" derdi
Bugün Türkiyede bir çok gerçek modacının yanı sıra modacıcık var :) Eskiden elinizi sallasanız bazı meslek gruplarından bir sürü insana çarpardı. Günümüzde ise aynı durum maalesef ki modacılar için de geçerli.
Bu aslına bakarsanız beni inanılmaz rahatsız ediyor. Çünkü bu isimlerin bazısı gerçekten çok fena tasarımlar yapıyorlar. Öyleki tasarımlarını kazara biri giyip dışarı çıktığında dehşete kapılıyorsunuz. "Bu insan bunu nasıl giymiş, biri böyle bir giysiyi nasıl tasarlamış" diye :)
Kişisel olarak; gerçek anlamda giyinmeyi bilmeyen bir kişinin iyi bir modacının tasarımlarını giymemesi gerektiğine inanıyorum. Bu o modacıya ve tasarımlarına haksızlık gibi geliyor bana.
Bir yandan da bazı modacılar var ki,işte bu noktada gerçek kimlikleri bence ortaya çıkıyor; en saçma sapan giyinen kişiler bile onların tasarımlarına aynı haksızlığı yapamıyorlar. Çünkü onların çizgisi o kadar farklı ve o kadar kendine has ki; siz onu değiştirip saçma bir şekle sokamıyorsunuz.
Bence bu o tasarımcının GERÇEK BİR MODACI olmasından kaynaklanıyor.
Bazı modacılarda her daim giyebileceğiniz giysiler bulamayabiliyorsunuz. Hatta dönem dönem koleksiyon çizgilerinin birbirini takip ettiği dolayısıyla tasarım anlamında da inanılmaz tıkandıkları oluyor.
Ben bunu Özgür Masur 'un hiç bir koleksiyonunda görmedim. Her koleksiyorununda birbirinden farklı fikirlerden yola çıkarak harika giysiler tasarlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk koleksiyonu "DEN DEN HAYATLAR" idi. Sonra sırasıyla "VESAİRE" - "PROTEZ-STO" ve son olarak da "TEN DÖKÜMÜ" . Koleksiyonlarında hem işe hem davete hem de gündelik hayatımda giyebileceğim bir çok giysi bulabiliyorum. Öyle ki bu tasarımlar her ne kadar birbirlerinden farklı bile olsalar modacısının izini taşıyorlar üzerlerinde bir şekilde. Onu tasarlayanın kokusu var adeta giysilerde. Bu da bence o kişiyi diğerlerinden ayıran, GERÇEK MODACI kavramına birebir oturtan bir fark doğuruyor.
Kendinizi ifade etmek istediğiniz her ruh halinize uygun giysiyi bulabildiğiniz modacının yakasına yapışın sakın bırakmayın. Ben öyle yaptım :) Giydiğimde kimi zaman masum kimi zaman dişi olabildiğim her giysiyi Özgür Masurda buldum.
Sizinle kendime ait bir kaç Özgür Masur kıyafetlerini paylaştığımda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. (bende bulunan ve beğendiğim kıyafetleri paylaşıyorum)Annemin dediğini bende kişisel olarak Özgür Masur tasarımları için paylaşmak istiyorum sizinle. "HER KADININ GARDOBUNDA MUTLAKA BİR ÖZGÜR MASUR TASARIMI YER ALMALI" bence.