25 Kasım 2010 Perşembe

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?



Kirpiklerinizin uzun görünmesi için rimeli ilk olarak kirpiklerinizin uç kısımlarına sürün, kuruduktan sonra ikinci ve üçüncü katları dipten uca doğru sürün





Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için ilk olarak teninizin renginde bir pudra sürün. Üzerine gül kurusu tonunda krem allık uygulayın. Son olarak allıkla elmacık kemiklerinin üstüne aşağıdan yukarı doğru hat çekin.





İpeksi yumuşaklıkta bir cilt elde etmek için küvetinizdeki suya süt tozu dökün. Laktik asit cildinize yumuşaklık kazandıracaktır.

Gözünüze çektiğiniz kalemin dalgalanmaması için öncelikle kayan noktanın kurumasını bekleyin. Sonra kulak pamuğunu toniğin veya suyun içine bandırın ve kalem çizgisini dikkatlice düzeltin. Akmaması için kalem çekmeden önce göz kapağınızın kurumasını bekleyin.

Doğal botox görünümü için domatesleri soyup püre haline getirdikten sonra içine bir kaşık bal ve zeytinyağı katın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 1 saat bekleyin . Botox'a karşı olduğunu söyleyen Sophia Loren, bu yöntemle cildinin kırışmaya karşı direnç ve ışıl ışıl bir görünüm kazandığını belirtiyor.


Cildinize doğal peeling için iki elma yiyin.Elma hem bağırsaklarınızı çalıştırır hem de cildinizi güzelleştiriri aynı zamanda elmaların kabuklarını yüzünüze yerleştirerek içindeki asitlerin peeling etkisi yapmasını ve hücre yenilemesinde yardımcı olmasını sağlarsınız
 
 
 
 
Selülitle savaşmak için kahve kullanın. Dünyaca ünlü top model Naomi Campell in da kullandığı bu yöntem çok etkili. Vücusunuzda selülitin yerleşmeye başladığı bölgeleri kahve ile ovun ve üzerine kahve serpiştirdiğiniz folyalar ile kaplayın.



Gözlerinizi rahatlatmak için yeşil çay ile kompres yapın. Yeşil çayı önce keyifli bir içim için, sonra da poşetlerini daha güzel gözlere sahip olmak için kullanın! Harika bir fikir değil mi? Böylece hem içten hem dıştan çift etki yaratmış olacaksınız. Çünkü yeşil çayın uykusuzluk ve stresten dolayı gözlerde oluşan sorunlara karşı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi var.

 
     Daha sıkı göğüsler için 4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine sürün, 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli (adaçayı ve kekik yağı olabilir) cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artıracaksınız.


Pürüzsüz bir cilt için düzenli olarak bal bakımı yapın. Bal hem cilidnizi besler, hem de nem dengesini korurken pürüzsüz bir görünüm sağlar